21 ARALIK TÜRKÇE EĞİTİM BAYRAMI

2007 yılından beri Makedonya Türklerinin milli bayramı olarak kutlanan 21 Aralık, 1944 yılında Makedonya Türklerinin Türkçe eğitim haklarını kazandığı gündür.

Derneğimiz Genel Başkanı Sayın Adnan Şahinler ve Bursa Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Şuayip Toprak, Başbakan yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu’nun  özel daveti üzerine, bu yıl Makedonya’da 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramına ve Gostivar’da  TİKA tarafından yenilenen Mustafa Kemal İlköğretim Okulunun açılışına katılmıştır.
Program dahilinde Üsküp’te bulunan Makedonya İslam Dini Birliği Başkanı Reis -Ul Ulema Süleyman Efendi Recepi’ de makamında ziyaret edilmiştir.

Dernek Başkanımız Sayın Adnan Şahinler Türkiye Üsküp Büyükelçisi Sayın Tülin Erkal Kara hanımefendiyi de makamında bir nezaket ziyaretinde bulunmuştur.
1944  yılında kazanılan ve 2007 yılında resmileştirilen 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı sebebiyle MATÜSİTEB  ve TİKA ‘nın  ortak verdiği resepsiyona  Sayın Hakan Çavuşoğlu, Makedonya Başbakanı  Zoran Zaev, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal  Kara , Makedonya hükümeti bakanları, milletvekilleri,  parti liderleri, STK  başkanları katılmıştır.
Bu özel programa davet ettikleri için başta Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu’na, dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdiği proje ve desteklerle bizleri gururlandıran TİKA’ya  ve  Makedonya’da  kaleyi terk etmeden Türklüğü yaşatmaya devam eden tüm hemşehrilerimize  misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.