YÜCEL ŞEHİTLERİNİ ANMA VE ANLAMA

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin Birlikteliğinde Düzenlenen İdam Edilmelerinin 70. Yılında Yücel Şehitlerini Anma ve Anlama Programı 25.02.2018 ( Pazar ) günü Ali Emiri Kültür Merkezi Fatih’te gerçekleştirildi.Misafirlere Simitpoğaca ve ayran İkramından sonra saygı duruşu ve geleneksel olarak Sn.Alaattin Karataş beyefendinin İstiklal Marşımızı okuması ile başlayan programda Yücelciler hakkında slayt gösterimi ve sempozyum gerçekleştirildi.Sempozyum Yücelci torunu olan Eren Atala Eriş’in moderatörlüğünde Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi Sn.Salih Murat ve Araştırmacı Yazar Sn Yıldırım Ağanoğlu’nun konuşmaları ile devam etti. Program Yücel Şehitleri Ruhuna Okunan Mevlid-i Şerif ile Son Buldu.
Programa Oldukça Yoğun Bir Katılım Olurken;

TBMM Anayasa Komisyon Başkanı Ve Ak Parti İstanbul Millet Vekili Sn. Mustafa ŞENTOP , Ak Parti İstanbul Millet Vekili Sn. Yıldız SEFERİNOĞLU, Kağıthane Belediye Başkanı Sn. Fazlı KILIÇ, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Hasan SÜER, Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Sn. Erdoğan SARAÇ, Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi Sn. Salih MURAT, Araştırmacı Yazar Sn. Yıldırım AĞANOĞLU, CHP Fatih İlçe Başkanı Sn. Soner ÖZİMER, Bayrampaşa İyi Parti İlçe Başkanı Sn. Raif GÜLER, Bakırköy İyi Parti İlçe Başkanı Sn. Ertuğrul ŞEN, Başbakan Yardımcılığı Bakan Danışmanı Sn. Taner MUSTAFAOĞLU, STK başkan ve yöneticileri, Dernek üyeleri ve çok sayıda hemşehrimiz de programa katılım sağladı.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyon Başkanımız Sn. Kamuran ATAKAN ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanımız Sn. Adnan ŞAHİNLER idam edilmelerinin 70. Yılında Yücel Şehitlerini Anma ve Anlama Programına katılım sağlayan herkese teşekkür etti.