Bayrampaşa’dan Balkanlara Çocuk Kardeşliği Köprüsü

01-04-2017

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Bayrampaşa Hacı İlbey İ.Ö.O. ve Makedonya – Üsküp Tefeyyüz İ.Ö.O. ortaklığında gerçekleştirilen kardeş okul projesi kapsamında Makedonya – Üsküp Tefeyyüz İ.Ö.O.ndan 20 Öğrencimizi, Okul Müdürü ve 4 Öğretmenimizi İstanbul’da misafir ettik.

Proje kapsamında İstanbul’daki 1.Günlerinde Bayrampaşa Hacı İlbey İ.Ö.O.nun Karşılama törenine katılım sağlandı ve ardından Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne, Bayrampaşa Kaymakamlığına, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Bayrampaşa Spor Kulübüne ve Eyüp Sultan Camii’ne ziyaret gerçekleştirildi. Ardından öğrenciler kardeş okulları olan Hacı İlbey İ.Ö.O. tarafından belirlenen evlerinde misafir edecek ailelere teslim edildi.

Projenin 2. Gününde Tefeyyüz İ.Ö.O. Öğrenci ve Öğretmenlerimiz; Panorama 1453 Tarihi Müzesi, Aqua Florya Avm’de bulunan İstanbul Akvaryumu, İstanbul Havacılık Müzesi ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesine ziyarette bulundular. Ziyaretlerinin ardından Rami Kışlalı Cafe & Restoran’da kendileri için düzenlenen yemek ve eğlence organizasyonuna katılım sağladılar. Organizasyona Bayrampaşa Belediye Başkanı Sn.Atilla AYDINER , Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sn.Adnan ŞAHİNLER, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı Sn.Sadettin KURTULUŞ, Kadın Kolları Başkanı Sn.Meral İLHAN, Gençlik Kolları Başkanı Sn.Tolga GÜNEŞ, Dernek Yöneticileri ve Üyeleri, Bayrampaşa Belediye Meclis Üyeleri ve Hacı İlbey İlköğretim Okul Müdürü Sn.Nejat ÇAĞLAYAN katılım sağladı. Gece Rumeli Şarkıcısı BEYO’nun söylediği şarkılar ile oldukça eğlenceli geçti.

Projemizin 3.Gününde Tefeyyüz İ.Ö.O Öğrenci ve Öğretmenlerimiz Beşiktaş JK Vodafone Arena Stadyumu Müzesini ve Stadın içini gezdiler daha sonra Gülhane parkı, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Sultanahmet Meydanı, Yerebatan Sarnıcını da gezdikten sonra akşamında Hacı İlbey İ.Ö.O. ile beraber gerçekleştirilecek olan kardeşlik konseri için konser alanına doğru yola çıktılar.

“Bayrampaşa’dan Balkanlara Çocuk Kardeşliği Köprüsü” Projesi kapsamında, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Üsküp Tefeyyüz İ.Ö.O. ile Bayrampaşa Hacı İlbey İlkokulu öğrencileri Şehit ve Gazi Polis aileleri yararına bir konser düzenledi.

Polis Haftası onuruna, tüm şehitlerimize ve Evladı- Fatihana ithaf edilen edilen program Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenirken, geceye çok yoğun bir katılım oldu ve duygusal anlar da yaşandı.

Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bayrampaşa Şubesi öncüğünde kardeş okul olan Üsküp Tefeyyüz İ.Ö.O. ile Bayrampaşa Hacı İlbey İlkokulu öğrencilerinin özel gecesine Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Can Balekoğlu, Makedonya Başkonsolosu Zerrin Abaz, Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Şahinler, Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bayrampaşa Şubesi Başkanı Sadettin Kurtuluş ve yönetim kurulu, Gençli Kolları Başkanı Tolga Güneş ve yönetim kurulu, Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Bayrampaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Karadeniz ve yönetimi, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muharrem Yazgan, Üsküp Tefeyyüz İ.Ö.O. Müdürü Osman Emin, Bayrampaşa Hacı İlbey İlkokulu Müdürü Nejat Çağlayan, STK temsilcileri, Tefeyyüz İ.Ö.O. öğretmen ve öğrencileri, Hacı İlbey İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı. Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin proje iştirakçisi olduğu konsere Bayrampaşalı Şehit ve Gazi aileleri ile polis memurları da Şeref konuğu olarak katıldı. Konser programı öncesi Üsküp’ün tarihi fotoğrafları ve Çanakkale savaşlarıyla ilgili fotoğraf sergisi de açıldı.

Balkan göçü konulu programda 133 yıldır kesintisiz Türkçe eğitim veren Üsküp Tefeyyüz İ.Ö.O. ile Bayrampaşa Hacı İlbey İlkokulu öğrencilerinin şiir, şarkı ve halk oyunu gösterileri salonda bulunan davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Geceden elde edilen 18.000 TL’lik gelir ile Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından verilen 32.000 TL’lik bağış ile birlikte toplam 50.000 TL, Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne verildi. Gecenin sonunda salonda bulunanlar Balkan ezgileri eşliğinde halay çektiler.

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği , Bayrampaşa Hacı İlbey İ.Ö.O. ve Makedonya – Üsküp Tefeyyüz İ.Ö.O. ortaklığında gerçekleştirilen Kardeş Okul Projesinin Son ve 4. Gününde Tefeyyüz İ.Ö.O. Öğrenci ve Öğretmenleri Hacı İlbey İ.Ö.O.muzun düzenlediği Veda Törenine katıldılar. Hep beraber kahvaltı edildikten sonra okul müdürümüz Nejat ÇAĞLAYAN öğrenciler için hazırlanan hediyeleri takdim etti. Veda programının ardından gezinin son gününde Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Sn. Meral İLHAN çocuklara hatıra amaçlı aldıkları hediyeleri dağıttıktan sonra gezimiz başladı. Tefeyyüz İ.Ö.O. öğrencileri, Okul Müdürü ve Öğretmenleri önce ailelerine hediye almak amaçlı alışveriş yaptı ve ardından Dernek Başkanımız Sn. Sadettin KURTULUŞ , Gençlik Kolu Başkanımız Sn. Tolga GÜNEŞ ve Yönetiminden görevli arkadaşlar ile beraber Boğaz Turuna çıkıldı. Tur sonrası Misafirlerimiz ile gezimiz Havaalanında son buldu.

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak “Bayrampaşa ‘dan Balkanlar’a Kardeşlik Köprüsü” projesinin öncü ve tedarikçisi olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Balkan Coğrafyası olarak hepimiz ortak bir medeniyetin mensuplarıyız. Biriz ve Kardeşiz. Bağlarımızı hiçbir zaman Koparmadık ve Koparmayacağız daha nice kardeşlik köprüleri kuracağız.

,

Rumeli Türkleri Derneği
Kızılelma Cad. Şair Mehmet Akif Sk.
No:6 Fındıkzade-Fatih İstanbul
Tel: 0212 588 28 22